e-mail: office@dcc.md

telefon: 022-23-86-95

PROIECT DE EFIECIENŢĂ ENERGETICĂ

Miercuri, 02 Mai 2018 12:31

Recent în mun. Chişinău a fost reluată implementarea Proiectului Eficienţa Energetică şi renovarea termică a clădirilor publice  în  Chişinău, Proiect la realizarea căruia este antrenată şi ÎM „Direcţia Construcţii Capitale”. La prima  etapă Proiectul prevede renovarea termică a 23 de obiecte, clădiri publice (instituţii medicale, licee, grădiniţe) la care urmează a fi efectuate următoarele lucrări: izolarea termică a anvelopei clădirii; reabilitarea sistemului de iluminat; reabilitarea sistemului de ventilare, reabilitarea sistemului de încălzire.

      A fost deja efectuat auditul energetic la trei obiecte: IMSP SCM nr. 1, Liceul „Vasile Lupu” şi Grădiniţa nr. 112. Actualmente se definitivează caietul de sarcini, urmare a căruia va fi anunţată licitaţie pentru achiziții de proiectare şi de lucrări.

Totodată în scopul organizării auditului energetic la cele 20 de obiecte până la 27 aprilie curent de către  DCC au fost recepţionate Invitaţiile pentru Exprimarea Interesului, fiind prezentate pachetele de documente a 8 companii internaţionale şi autohtone . Urmează a efectua evaluarea acestora şi petrecerea etapei de negocieri pentru atribuirea contractului de audit.

Ţinem să accentuăm că etapele de achiziţii se efectuează după regulile (actele normative) ale Băncii Europene de Reconstrucție şi Dezvoltare.